[dropbox]

Dosyam Hizmeti Hakkında...

Büyük eklere sahip e-posta mesajları, e-posta sunucularında ve son kullanıcıların bilgisayarlarında soruna yol açabilir. Bu tür e-posta mesajlarının indirilmesi yavaş bir İnternet bağlantısında saatler sürebilir ve bu süre zarfında diğer mesajların gönderilmesini veya alınmasını engelleyebilir. Bazı durumlarda, indirme işlemi sürekli başarısız olur ve alıcının posta alma durumunu etkiler. Ayrıca, e-posta istemcileri gönderilen dosyanın boyutunu ciddi derecede arttırır. Örneğin, bir Outlook iletisini ekli olarak kaydetmek dosyanın boyutunu % 40'a kadar arttırır. 1 Mb'tan büyük dosyaları paylaşmak için, Dosyam'i kullanarak bir dosyayı (veya dosyaları) İnternet'teki başka bir kullanıcı için güvenli ve verimli bir şekilde geçici olarak kullanılabilir hale getirmek için kullanın.

Dosyam sistemine erişecek iki farklı kullanıcı türü vardır: içeride hizmeti kullanan Üniversite kurumu kullanıcıları ve kurum dışındaki kullanıcılar.

Bir kurum kullanıcısının, ister içerideki isterse dışarıdaki , kişilere göndermek üzere dosya yüklemesine izin verilir. Bir dış kullanıcının yalnızca bir kullanıcıya yükleme yapma izni vardır. Bu şu soruyu gündeme getirir: yükleme nedir?
yükleme: kişi veya kişilere teslim edilmesi istenen dosya ve dosyalar Dosyam'e tek bir öğe olarak yüklenir
Kullanıcının aynı anda birden fazla dosyayı yüklemesinin birkaç yolu vardır:
  • Birçok dosyayı aynı anda yükleme sayfasına sürükleyip bırakın
  • Dosyaları sıkıştırarak tek bir dosya halin getirin ve ortaya çıkan dosyayı açılan sayfaya ekleyin. Dosyaları arşivlemenin ve sıkıştırmanın birçok yolu vardır:
    • Mac kullanıcıları Finder'da ve "Sıkıştır" daki dosyaları seçebilir (bkz. <em>Dosya</em> menüsü)
    • Windows kullanıcıları bir "sıkıştırılmış klasör" oluşturabilir veya 7-Zip kullanabilir
    • Linux / Unix kullanıcıları "PeaZip" veya "File Roller" i deneyebilirler
Yükleme oluşturma
Kullanıcı bir yükleme oluşturduğunda kendisiyle ilgili bazı tanımlayıcı bilgiler (ad, kuruluş ve e-posta adresi) girer; alıcı (lar) hakkında bilgi tanımlama (ad ve e-posta adresi); ve yüklemeyi oluşturmak için hangi dosyaların yükleneceğini seçer. Dosyalar başarıyla yüklendiyse, alıcılara indirme işleminin nasıl yapılacağını belirten bir e-posta gönderilir. Bu e-posta aynı zamanda indirmeye erişmek için bir bağlantı da sağlar. Alıcıların gönderenin kimliğini kontrol etmesine yardımcı olmak için diğer bilgiler (örneğin, yüklemenin oluşturulduğu İnternet adresi ve/veya bilgisayar adı) saklanır.

Alıcı tarafından yüklemenin indirilmesi, yapılan yüklemenin Talep Kimliği hem de Parola ile mümkündür. Dosyaları yüklerken, bunlardan birini veya her ikisini de alıcıya otomatik olarak göndermek için değil 'i seçebilirsiniz: daha sonra bu bilgileri kendinizin elden iletmeniz gerekir.

Teslim Alma
Yüklenen dosyaları almanın iki yolu vardır:
  • Tüm kullanıcılar, bildirim e-postasında sağlanan bağlantıyı tıklayabilir.
  • Dahili kullanıcı, sisteme giriş yaptıktan sonra "Gelen Kutusu" nu görüntüleyebilir. Kullanıcılar, giriş yaptıktan sonra, e-posta mesajına ihtiyaç duymadan gönderdikleri veya kendilerine gelen yüklemeleri görebilirler.
Yükleme görüntülenirken kullanıcı oldukça az şey görür:
  • Yüklenen dosyaların listesi
  • Yükleme oluşturulduğunda, gönderenin girdiği gönderici ve alıcı bilgileri
  • Yüklemenin oluşturulduğu bilgisayar adı ve / veya adresi
  • İsteğe bağlı olarak yapılmış olan yükleme listesi
Alıcının dosyaları alması için 14 gün var. Her gece, 14 günden daha eski yüklemeler sistemden kaldırılır.

Yüklenen dosyaların virüslere karşı tarandığını lütfen unutmayın, ancak alıcının dosyaları indirip açarken de dikkatli olması gerekir. Bildirim e-postasında belirtilen göndereni doğrulamak oldukça kolaydır. Ayrıca, gönderenin Internet etki alanına uygun olduğundan emin olmak için, yükleme oluşturulduğunda günlüğe kaydedilen bilgisayar adını / adresini de kontrol edebilirsiniz. Bununla birlikte, IP adresleri sahte olabilir, bu nedenle eski kimlik doğrulaması gerçekten en güvenilirdir.

Dosyaların indirilmesi devam ettirilebilir

Çoğu web tarayıcısı devam ettirilebilir indirmeleri destekler. Şöyle bir senaryo düşünün: Kafede otururken, bir öğrencinin sizin için Dosyam'e yüklediği 100 MByte 'lık PDF'yi indiriyorusunuz. Aniden, birkaç masa ötedeki biri, film fragmanı izlemeye başlar ve kablosuz bağlantınızın hızı düşer - 95MB indirilmişti ve şimdi baştan başlamanız gerekiyor! Tarayıcınız devam ettirilebilir indirmeleri destekliyorsa; dosyanın kalan 5MB'ını indirerek dosyayı tamamlayacaktır.

Dosyam, HTTP 1.1 standardı altında sürdürülebilir indirme teknolojisinin sunucu tarafı bileşenleri için destek sağlar.

Yüklemelerde Boyut Sınırlamaları

2 GB'tan büyük dosyaları yükleyebilmek, kullanılan tarayıcıya bağlıdır.

Mümkünse, 64 bit işletim sisteminde modern bir 64 bit tarayıcı kullanın. Yalnızca 32 bit sisteminiz varsa (en yaygın nedeni Windows 7'dir), Google Chrome'un veya Firefox'un modern bir sürümünü kullanın. Microsoft Internet Explorer'ın eski sürümleri bu konuda oldukça başarısızdır.

Dosyam yazılımının, tek bir yüklemede aktarılabilecek veri miktarı üzerinde yapılandırılabilir sınırları vardır. 2 GB'tan büyük yüklemeleri destekleyen tarayıcılar için bile yükleme işlemi, dosya başına 256.0 MB'yi veya tüm bırakma için toplam 512.0 MB'ü geçemez.

Büyük bir dosyayı yüklerken veya indirirken aşağıdaki sorunları yaşıyorsanız:

büyük olasılıkla internet bağlantınız normalden daha yavaş. Bilgisayarınızın yükleme işlemini tamamen göndermek veya almak için normalde en fazla 2 saati vardır.

Doke Scott tarafından yazılan orijinal Perl UD Dropbox yazılımı temel alınmıştır.6.11-2 sürümü Jules Field tarafından geliştirildi.